Zoete citroenmarmelade

Ik wou eens iets Grieks maken in de keuken. Wel iets zoets maar dan toch weer niet té zoet want daar houd ik niet van. Er zijn superveel toffe sites waar je Griekse recepten kan vinden. Uiteindelijk ging ik voor Griekse citroenmarmelade. Of het recept echt authentiek is, daar ben ik niet zo zeker van. Maar het idee om citroen te gebruiken voor een zoet-zurige soort confituur sprak me aan. De keuken in dus!

Ik deed een try-out en maakte 1 potje citroenmarmelade. Eigenlijk wilde ik wat afwachten hoe het hier in de smaak zou vallen: zou het snel op zijn of niet?

Ingrediënten: Voor 1 (confituur)potje citroenmarmelade

*3 (biologische) citroenen

*200 ml water

*200 g suiker

Bereiding:

*Was 2 van de 3 citroenen heel goed af en droog ze daarna heel goed af.

When life gives you lemons….

*Rasp met een dunschiller de schil van de 2 citroenen in velletjes.

 

Schilletjes raspen met de dunschiller

*Doe intussen 200ml water en 200ml suiker met het sap van de derde citroen in een pannetje en laat 20 minuten inkoken op een matig vuur.

*Schil de 2 citroenen waarvan je de zest hebt gebruikt. Haal het vruchtvlees van tussen de velletjes (peler à vif) en pers de citroenresten erbij uit.

*Voeg na 20 minuten het sap en vruchtvlees bij de suikersiroop op het vuur en laat nog 10 minuten inkoken.

*Doe in een potje en sluit goed af met een schroefdeksel. Als je de marmelade lang wil bewaren, steriliseer je je pot best eerst.

Lekker op een dikke snede (zuurdesem)brood maar ook door je havermout of met (Griekse) yoghurt.

     

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.