Zencefil – Vegetarisch en veganistisch eten in Istanbul

JAAAAAA !!! Ook Istanbul heeft een “vegan and vegetarian scene” !!! Ik vond restaurantje Zencefil op amper 500 meter van ons hotel en was erg nieuwsgierig om het reeds op de eerste avond uit te proberen.

https://www.facebook.com/zencozencefil/

Het interieur en de sfeer in het restaurant spraken me aan van bij het binnenkomen. De muren waren nog in baksteen, als het ware onafgewerkt. Er stonden ook veel planten onder het glazen dakraam waardoor ik het gevoel kreeg in een tuin of park te zitten.

Een impressie van het interieur bij Zencefil

Zowel op het vaste menu als op de wisselende suggestiekaart was er een ruim aanbod aan zowel vegetarische als veganistische schotels. Er waren soepen, warme en koude salades, quiches en ovenschotels in de aanbieding.

Ik koos voor een tomatenlinzensoep vooraf en een grote maaltijdsalade met granen en warme en koude groenten als hoofdgerecht. Chris ging voor de groententaart met spinazie en dronk er een homemade ginger beer bij.

Lekker dikke tomatenlinzensoep

Maaltijdsalade voor mezelf…

…en groententaart voor Chris

Alle gerechten werden snel en tegelijkertijd opgediend. De porties waren ruim en alles was erg smaakvol. Wie graag vegan of vegetarisch eet als hij op reis is, is bij Zencefil aan het juiste adres!   

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.