Keukenexperiment 9 – Zelf havermelk maken

In de reeks artikelen met als titel “keukenexperimenten” is deze havermelk nummer 9 alweer!!

Hennepmelk, amandelmelk, cashewmelk, lijnzaadmelk,… je kan het zo gek niet bedenken of je vindt het in de supermarkt. “Melk” van noten en/of zaden is hot and happening. Sommige mensen gebruiken afwisselend gewone melk en notenmelk, anderen zijn veganist en/of hebben koemelk volledig afgezworen.

Wist je dat je heel gemakkelijk zelf notenmelk kan maken? Ik deel met jullie mijn recept voor havermelk. Easy peasy. Eens je deze haverdrank hebt geproefd, wil je er geen meer uit de supermarkt!

Let wel op: zelfgemaakte notendrank blijft 3 tot 4 dagen lekker in de frigo. Daarom maak ik het liefst kleine hoeveelheden. Kwestie van niets te moeten weggooien. Ruik en proef als je twijfelt.

Ingrediënten en benodigdheden: voor 0,5l havermelk.

*125g havermout

*0,5l water

*2 medjooldadels om te zoeten (meer mag, minder mag ook. Je kan ook een vloeibaar zoetmiddel naar keuze gebruiken)

*een blender

*een kaasdoek of zak voor notenmelk (verkrijgbaar op Amazon)

Bereiding:

*Doe alle ingrediënten samen in de blender.

Havermelk in the making

*Blend op volle kracht gedurende een drietal minuten.

*Giet de havermelk door een kaasdoek en knijp deze goed uit.

Heerlijk in je koffie of chai latte!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.