Zelf bagels maken

Op mijn kook wish list stond al een tijdje “zelf bagels bakken”. Na mijn bezoekje aan Bagels & Beans in Maastricht was ik helemaal into bagels en besloot ik me aan een bakexperiment te wagen…

Ik googlede erop los en koos een recept uit dat me tamelijk eenvoudig maar toch authentiek leek.

https://itiselin.wordpress.com/?s=bagels

Ik wilde deze speltbagels maken !!!

Uiteindelijk volgde ik mijn eigen recept.

Ingrediënten: Voor 4 bagels

*195g volkoren speltbloem

*5g droge instantgist

*150ml warm water

*1 el kristalsuiker

*1 ei

*Topping 1: cacaonibs met chiazaad en gojibessen

*Topping 2: geroosterde havermout met chocolade

Bereiding:

*Los de suiker op in het warme water. Als alle suiker is opgelost, voeg je de gist toe. Roer goed.

*Doe wat zout bij de bloem.

*Meng de vochtige en de droge ingrediënten goed. Mix met een mixer met deeghaken tot een bol.

*Dek de kom af en laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen op een warme plek.

*Maak 4 rondjes met een gat in het midden en leg de 4 bagels op een ingevette bakplaat. Dek af en laat opnieuw 30 minuten rijzen.

*Verwarm de oven voor op 220°C.

*Breng een grote pot water aan de kook.

*Klop het ei los in een kommetje.

*Laat de bagels één voor één ongeveer 1,5min in het kokend water en leg ze daarna terug op de bakplaat. Bestrijk ze met ei en strooi er één van de twee toppings over.

*Bak gedurende 20 minuten in de oven.

Lekker met alle beleg. Ik ben momenteel in een pindakaas fase. De combi’s pindakaas-appel, pindakaas-komkommer en pindakaas-peer zijn echte aanraders!!!

Bagels in the making…

Het eindresultaat !!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.