Yoghurtlu pancar salatlar aka rode bietensalade met yoghurt :-)

Oh.my.god. Ik ontdekte in Antalya een nieuwe, overheerlijke salade die vanaf nu geregeld in Leuven op tafel zal verschijnen.

“Yogurtlu pancar salatasi” ofwel “salade van rode biet met yoghurt” is super als bijgerecht of onderdeel van een (Turks) buffet. Ik zou het ook op een wrap serveren of als dip bij het aperitief met geroosterd brood,…

Het kleurrijke, paarse slaatje is “yoghurt pancar salatasi”, onderdeel van het Turkse buffet dat Sevget en Tougce voor mij en Chris maakten. Je ziet ook Turkse dolmasi (gevulde wijnbladeren), macaronisalade, bulgurlinzenrolletjes, aubergine met paprika. Allemaal zaligheden !!!

Rode bieten salade met turkse yogurt (Yogurtlu pancar salatasi)

Ik maakte mijn eigen variant @ home met 1 verse rode biet die ik 45 minuten liet koken in water met flink veel zout. Daarna schilde ik de biet, sneed ik hem in kleine dobbelsteentjes en voegde ik 150g verse volle plattekaas toe. Ik kruidde af met peper, zout en 2el walnotenolie. Wat een zaligheid !!!

Op het internet vind je verschillende recepten voor deze salade. Zo ook dit fijne recept op turkishcuisine.nl:

Ingrediënten:

  • 1 pak gekookte bieten ( te koop in elke supermarkt)
  • Turkse yoghurt
  • Zout
  • 6 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 ui fijngesneden
  • Zonnebloemolie

Bereiding:

1) Spoel de bietjes even met water en snijd deze in fijne reepjes.

2) Pel de ui en de knoflook en snijd deze in hele fijne stukjes.

3) Schenk wat zonnebloemolie in de koekenpan en bak de uien enkele minuten aan. Voeg daarna de bietjes en knoflook toe. Bak deze 15 minuten op laag vuur. Regelmatig roeren. Laat de bietjes afkoelen.

4) Voeg 6 eetlepels yoghurt in een kom en een theelepel zout. Even roeren.

5) Doe nu de rode bieten in de kom roeren. Even proeven of de salade op smaak is. Je kan altijd naar smaak wat Yoghurt, zout of knoflook toevoegen.

http://turkishcuisine.nl/rode-bieten-salade-yogurtlu-pancar-salatasi/

Conclusie: laat je fantasie de vrije loop en doe vooral wat jij lekker vindt!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.