Yoghurtcake à la Teni

Ik volg verschillende Nederlandse bloggers en vloggers. Eén van hen is Teni van www.fitbeauty.nl Ik wilde al lang haar yoghurtcake maken en besloot dit eindelijk te doen. Natuurlijk wel op mijn eigen manier.

Ingrediënten: Voor 1 grote cake

*250g bloem naar keuze. Ik gebruikte volkoren tarwebloem.

*200g dikke yoghurt of kwark

*200ml honing

*1 el citroensap

*1 el vanille-extract

*1el olijfolie met citroen

*2tl bakpoeder

*1tl zout

*1 handje bevroren mangostukjes en 1 handje blauwe bessen uit de diepvries

Bereiding:

*Verwarm de oven voor op 180°C.

*Doe alle ingrediënten samen in een kom en meng goed.

*Plaats de cake voor zeker 90 minuten in de oven.

Ik vond de cake erg vochtig. Ik zou de volgende keer minder yoghurt toevoegen zodat hij sneller klaar is en wat steviger.

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.