Yayla çorbasi

Als Chris gaat werken, trek ik er voor de lunch soms alleen op uit. Uit eten gaan is hier in Turkije niet duur en het is altijd fijn om nieuwe gerechten te ontdekken en dan thuis na te maken.

Midpoint is een restaurant waarover ik al eerder sprak. Het is geen typisch Turkse zaak en daardoor zorgt het voor een welkome Europees getinte afwisseling.

Ik probeerde er de koude yoghurtsoep met granen en was verrast hoe verfrissend deze smaakte. Zoals je kan zien op de foto werd de soep ook stijlvol gepresenteerd.

Dat vroeg om research en kopieerwerk @ home 🙂

Ik zocht op Google de foto die het meest leek op de soep die ik voorgeschoteld had gekregen en vond deze op de site www.sarahaandekook.nl

Ik was eerlijk gezegd verrast door de eenvoud van het recept:

Ingrediënten:  Voor 4 personen

*400 ml dikke yoghurt

*1 glas ijskoud water

*2 of 3 tenen knoflook

*½ komkommer geraspt

*1 bos dille fijngehakt

*1 hand muntblaadjes fijngehakt

*2 handjes rucola grof gehakt

*amandelschaafsel

*olijfolie extra vierge

*peper en zout

Bereiding:

*Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan.

*Doe de yoghurt in een grote schaal en klop glad met een garde.

*Roer het glas water er door en klop het tot een egale soep.

*Leg de tenen knoflook met een snuf zout op de snijplank en wrijf ze kapot met een mes. Klop de knoflook met aanhangend zout door de yoghurt. Roer er de dille, munt, komkommer, zout en peper door en proef of de soep goed op smaak is.

*Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat koud water toe. Zet de kom 30 minuten in de koelkast.

*Schep de soep in kommen of glaasjes en bestrooi met gehakte rucola en amandelschaafsel. Besprenkel met olijfolie en serveer.

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.