Wortel-gember-sinaassoep

Alle credits voor Jeroen Meus. Bij Oil & Vinegar Leuven zijn we erg fan van deze sympathieke tv-kok: hij brengt haalbare, smakelijke recepten met niet teveel zever over glutenvrij, koolhydraatarm, suikerarm,… Gewoon recht voor de raap.

Ik kijk normaal gezien niet naar “Dagelijkse kost” maar zag enkele weken geleden in het zondagse receptenoverzicht een wortel-gember-sinaassoep passeren die me wel intrigeerde. Ik maakte een eigen variant als een van de gerechten waarover ik schreef in het artikel       “me(a)lprep for one”. 

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/wortel-gember-sinaassoep

Hieronder dus het recept voor een pompoensoep die net even anders is:

Voor 1 grote pan soep:

*1 grote butternut

*4 tenen knoflook

*1 ui

*5cm verse gember

*het sap van een halve sinaasappel

*2 blokjes groentenbouillon

Bereiding:

*Snijd de pompoen in blokjes. Leg op een ovenschaal en bestrooi met zout, zwarte peper en kurkuma. Plaats gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C.

*Snijd intussen de ui, knoflook en gember fijn.

*Stoof de ui, knoflook en gember aan in arachideolie. Voeg de blokjes groentebouillon toe en ook 1 liter kokend water. Haal van het vuur.

*Pers de halve sinaasappel uit boven het groentemengsel.

*Maak de soep glad met de staafmixer.

Heerlijk met naan of pitabroodjes!!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.