Workshop Thais koken met Nek

Ik schreef reeds eerder over Nek, de student met Thaise roots die echt weet hoe hij authentiek Thais moet koken. Toffe recepten, sublieme snijtechnieken, interessante weetjes en een sympathieke babbel,… deze jongeman heeft het allemaal! 

Ik ben grote fan en schreef me dus voor de tweede keer in voor een workshop Thais koken bij Dille en Kamille. Voor zijn workshop van 3 november ben ik trouwens ook al ingeschreven en tussendoor hopen we samen nog eens iets in elkaar te steken. Too much inspiration dus!!!

Ik keek al de hele week uit naar de workshop. Ik was vooral benieuwd wat we dit keer zouden maken en proeven. Nek had, naast een uitgebreide infobundel met beschrijving van de Thaise keuken, Thaise shops in Leuven en natuurlijk de recepten, 3 heerlijkheden voor ons in petto!

Nek in actie!

We begonnen met het koken van khao hom mali, ofwel jasmijnrijst, omdat die moest afkoelen. De rijst zou later dienen als basis voor khao pad, gebakken rijst.

Heerlijk geurende ingrediënten, klaar om verwerkt te worden.

 

Aan het werk…

Daarna gingen we over naar gaeng gaew wan of groene curry waarvoor Nek de groene currypasta de dag ervoor zelf had gemaakt in de vijzel! Wist je trouwens dat groene currypasta de meest pittige is en niet de rode?

Groene curry in the making….

Het laatste gerecht waren tod man plan, fish cakes met rode currypasta die ook zelf gemaakt was.

We leerden heel veel bij en kregen honger van de heerlijke geuren die vrijkwamen tijdens het koken. Het was ook supergezellig: Annie was van de partij met een aantal van haar kleinkinderen en andere vrouwen uit de familie. Deze workshop was haar verjaardagscadeau, en wat voor één!!! Het viel me ook op dat er verschillende studenten deelnamen. De Thaise keuken is niet ingewikkeld en alle gerechten zijn zeer kopieerbaar @ home. 

Wie nog niet verkocht was na de uitleg van Nek en het koken zelf, was dat zeker en vast na het proeven van het eindresultaat. Ik zou zeggen: als je graag kookt en houdt van Thaise gerechten, schrijf je dan snel in voor de volgende workshop met Nek! Eén van mijn favoriete activiteiten van het moment!

De vegetarische versie van de gebakken rijst en de groene curry met kip!

 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.