Workshop bij Noordoever – Introduction to Raw Food

Op zaterdag 20 januari nam ik deel aan een workshop “Introductie Raw Food”, gegeven door Sandra van “Hooked by Uncooked”.

https://hookedbyuncooked.com/

Eigenlijk was ik te laat met inschrijven maar toevallig zag ik op de Facebookpagina van het event dat iemand last minute niet kon aanwezig zijn. Ik haastte me dan ook om een mail te sturen en me alsnog aan te melden. Hoera!!!

De 23 deelnemers werden onthaald door Sandra en haar mama. Een plus voor de prachtige, rustige locatie in het vergaderzaaltje van Noordoever. We konden ongestoord luisteren naar een uiteenzetting van ruim 1,5u waarin Sandra vertelde waarom en hoe ze leeft van raw, glutenvrij, veganistisch voedsel. Haar enthousiasme en dynamische manier van praten werkt aanstekeiljk.

  

Sandra (en mama) in volle actie. De foto’s zijn “blurry” omdat Sandra heel expressief praat en nauwelijks stilstaat 🙂

Het verhaal van Sandra is niet bepaald een verhaal van rozengeur en maneschijn. Ze heeft een lange weg afgelegd om te zijn wie ze nu is en te staan waar ze nu staat. Het is duidelijk dat haar eetpatroon echt deel uitmaakt van haar “zijn”. Daardoor komt wat ze zegt ook zo echt en motiverend over.

Raw foodies zijn geen konijnen: ze eten niet enkel blaadjes sla en rauwe wortelen. Sandra liet ons inzien dat de mogelijkheden qua producten, bereidingswijzen,… oneindig zijn. Ze toonde eveneens hoe een slow juicer en droogoven worden gebruikt. We mochten vragen stellen en vanalles ruiken, voelen en proeven. Dat maakte het hele “raw food” verhaal geen ver-van-mijn-bedverhaal maar iets dat echt kan geconcretiseerd worden in eigen keuken.

Potten met ingrediënten

Na de leerrijke presentatie volgde dan natuurlijk het hoogtepunt van de workshop: de brunch.

Sandra had zich duidelijk laten gaan in de keuken. Je kon zien dat alles met veel zorg en liefde was bereid. Er waren zowel zoete als hartige gerechten.

Ik was fan van de basilicumcrème die ik door de courgetti mengde. Ook de kale chips vond ik superlekker. Dat wilde ik zeker thuis ook proberen.

Mijn twee favoriete gerechten van het brunchbuffet

Andere gerechten waren o.a. no-cheesecake, chocoladebonbons met caramel, granola, vanille cashew “yoghurt” met zaden, homemade amandelmelk, een quinoasalade, raw vegan lasagne,…

     

No-cheesecake en vanille cashew “yoghurt”

 

  

Ik ga veel recepten van Sandra uitproberen thuis en haar tips toepassen in mijn dagelijks leven. 100% raw vegan leven is voor mij persoonlijk een brug te ver maar ik geloof dat een grotendeels plantaardig dieet de sleutel is tot een lang, gezond en gelukkig leven!

 

De borden van enkele deelnemers. Zien ze er niet kleurrijk en smaakvol uit?

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.