When your house mate is a cook…

Vlak voor ik naar Loughborough zou trekken, hoorde Chris dat hij een house mate zou krijgen. Chris huurt namelijk een kamer in een huis vlakbij de universiteit van Lougborough en woonde voorlopig alleen in het huis. Ik zag er tegenop het huis (en Chris) te moeten delen met iemand anders….

De house mate bleek Phil te heten en afkomstig te zijn uit de regio. Phil is erg Brits, het cliché dat je in je hoofd hebt: een duidelijk accent, kaal met een rosse baard, heel joviaal en nogal luid 🙂

Phil in actie

Bleek dat hij professioneel kok is en per sé voor ons wilde koken. “Chef @ home” werd het op woensdagavond. Hoe zalig is het om in je jogging in je eigen living bediend te worden en een 5-gangendiner te kunnen proeven????

Hieronder de foto’s van wat we voorgeschoteld kregen. Voor mij waren vooral de appetizer, een gevulde champignon met parmesaancrumble en krokantje van parmesaan en het voorgerecht, een dubbel gebakken kaassoufflé, de toppers van de avond.

Ik maakte er een fancy “flavoured water” bij met bosbessen, munt en zest en sap van limoen.

De tomatensoep was lekker en heel tof afgewerkt met crumble van toast met basilicum en een toast met tapenade van zongedroogde tomaten maar iets te zoet naar mijn smaak. 

Het hoofdgerecht was een vegetarische curry tikka masala met pappadum en in ghee gebakken rijst.

Het dessert was een limoenkaastaart met bodem van Digestivekoekjes. Verrassend fris.

Chris en ik kochten voor Phil een exclusieve rode wijn met chocoladesmaak. De geur doet denken aan chocoladetaart met zwarte kersen. We kochten ook een lunchbow “Snackattack”. 

Het was een hele gezellige avond die we afsloten met Phil in de zetel. Een unieke ervaring. Echt supertof!!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.