What about…een gemberkurkumashot ???!!!

Jullie weten of jullie weten niet dat ik heel graag vlogs kijk van Nederlandse dames die me inspireren met hun (healthy) lifestyle of creatieve recepten. Eén van hen is Annemerel De Jong, een hardloopster die elke dag van dit jaar een vlog op haar Youtubekanaal zet : https://www.youtube.com/channel/UCzxufJCqN-tf1-043Oy66_Q

I love it !!!

Nu heeft Annemerel vorig weekend de marathon van Berlijn gelopen en was ze daarna moe en wat ziekjes. In één van haar vlogs zag je dat ze een gembershot dronk van Albert Heijn dat haar energie zou moeten geven. Dat gembershot leek me wel spannend!

Na enig speurwerk op het internet kwam ik uit bij een recept van Daisy van I love health: JAMU – health shot van kurkuma:

http://www.ilovehealth.nl/health-2/jamu-health-shot-van-kurkuma-geelwortel/

https://i0.wp.com/www.ilovehealth.nl/wp-content/uploads/jamu.jpg?w=700

De foto van de site van I love health: preparations for a health shot

Kurkuma zou vele gezondheidsvoordelen hebben. Eén van de meest gekende is zijn ontstekingsremmende werking. Voor een goede opname van de werkzame stoffen in kurkuma is het belangijk de kurkumawortel voor dit recept niet te schillen omdat deze werkzame stoffen juist onder de schil zitten. Belangrijk is ook om zowel de zwarte peper als de olijfolie toe te voegen aan het drankje. Deze bevorderen de opname van de werkzame stoffen. Ook gember zou ontstekingsremmend werken en gunstig zijn voor de spijsvertering.Door verse kurkuma en gember te combineren, maak je dus een gezondheidsshot voor jezelf!

Ik besloot een eigen variant van het drankje te fabriceren en er dan elke dag een shotje van te nemen als energieboost onder het motto “Baat het niet, dan schaadt het niet”.

Ingrediënten:

*2 kurkumawortels, ongeschild en goed afgespoeld

*1 stuk geschilde verse gember

*1 groot glas water

*1 el honing

*een paar draaien van de pepermolen

*een scheut extra vierge olijfolie (Koroneiki van Oil & Vinegar)

Bereiding:

*Doe alle ingrediënten samen in de blender en laat goed en lang op volle kracht draaien.

*Zeef eventueel de overgebleven deeltjes kurkuma uit het drankje en bewaar gedurende 1 week in de koelkast in een flesje.

My own home made fancy gemberkurkumadrankje !!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.