What about a poké bowl ???

Jaja, ik weet het…een poké bowl…Wat is dat nu weer? De vrouwen van de blogs die ik heel graag lees en volg hebben zich bijna allemaal al aan deze hype gewaagd. Ik vond dat ik niet achter kon blijven…

Eerst en vooral: wat is een poké bowl?

De poké bowl is een kom met eten afkomstig uit Hawaï. De basis is altijd verse vis in stukjes aangevuld met groenten. Je kan er al je creativiteit in kwijt. Op Instagram vind je oneindig veel voorbeelden van poké bowls die er superlekker uitzien!!!

Ik was ter voorbereiding gaan “fun shoppen” in de aziatische supermarkt “The Circle” in de Brusselsestraat in Leuven. Die supermarkt is echt zalig! Het aanbod aan aziatische producten is ongelooflijk. Er zijn dingen uit Thailand, China, Korea, Japan,… Noem het en je vindt het. Ik kocht een aantal zaken die al lang op mijn wishlist stonden. Je zal dus in de komende posts veel aziatische gerechten terugzien, vrees ik 🙂

Oh ja, nog een tip vooraf: kies een mooie kom. Die vind je tegenwoordig in elke winkel met keukenspullen. Mijn kom komt van de Tokyocollectie die bij Oil & Vinegar Leuven verkrijgbaar is. Ik eet er momenteel bijna altijd uit als ik alleen thuis ben: ontbijt, lunch en dinner. Het geeft zo’n cosy gevoel…

Hierbij dan het “recept” van mijn poké bowlcreatie.

Ingrediënten: Voor 1 bowl:

*1 vel nori

*gedroogde algen

*een handvol edamameboontjes (met of zonder peul)

*broccoli

*een handvol spinazie

*gember voor sushi

*125g verse rauwe zalm

*5 dumpling met kip

*sojasaus

*rijstazijn

*zwarte sesamzaadjes

Bereiding:

*Snijd de verse zalm in kleine blokjes en laat deze marineren in sojasaus en rijstazijn. Ik deed dit voor 30 minuten.

*Stoom de dumplings en de edamame in 8 minuten gaar.

*Dresseer je kom: begin met de nori, de spinazie en de broccoli langs 1 kant. Leg aan de andere kant de dumplings en de zalmstukjes. Werk af met de gember, sesamzaadjes en wat extra sojasaus.

SMAKELIJK!!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.