Watermeloengazpacho als verfrissing !!!

Ik heb nog niet verteld dat ik (opnieuw) fan ben van Lidl!!! Ik was er vorige week voor een random shoppingtour en vond er onder andere een kleine watermeloen voor 0,69 euro per kilo. Bij thuiskomst bleek het dan ook nog eens te gaan om een watermeloen die een “taste test” door Chris wist te doorstaan! Chris is namelijk erg kritisch wat watermeloen betreft…

Dit is wat ik deed met onze miniwatermeloen!

Een volledige watermeloen voor 2 personen is nogal veel, zelfs als het gaat om een kleine watermeloen. “Klein” betekent immers nog steeds zo’n 3 kilo. 

Ik had een idee voor een verfrissende gazpacho als voorgerechtje voor bij vis in de oven. Ik gebruikte hiervoor 1/4 van de watermeloen, in stukjes gesneden. Daar voegde ik 2 grote tomaten aan toe en 12 ijsblokjes. Ik kruidde met peper, grof zeezout met citroen en gedroogde munt en deed er nog wat citroensap bij. Alles in de blender en voilà: klaar! Kleurrijk, fris en lekker zout/zoet. Meer moet dat toch echt niet zijn ???!!! 

   

Voor en na: watermeloentomatengazpacho

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.