Wat is er mis met een doodgewoon bananenbrood???

Tegenwoordig staat het internet vol met recepten voor fancy bananenbroden met vruchten, chocolade, noten,… Ik vroeg me af wat er eigenlijk mis is met een “plain” bananenbrood?

Hop, hop, de keuken in voor dit zalige ontbijt of tussendoortje !!!

Als je nog enkele overrijpe bananen hebt liggen en wat dadels kan je aan de slag!!! Ik voegde dit keer geen eieren toe en maakte dus een vegan bananenbrood met maar 3 basisingrediënten!

Ingrediënten: Voor 1 bananenbrood – 8 dikke sneden

*2 overrijpe bananen in stukjes

*10 geweekte (medjool)dadels

*200g havermout

*een snuf zout

*een snuf bakpoeder

Bereiding:

*Verwarm de oven voor op 200°C. 

*Maal de havermout fijn in de foodprocessor.

*Doe de stukjes banaan en de geweekte dadels bij de havermout en voeg wat zout en bakpoeder toe. Eventueel kan je ook wat van het weekvocht van de dadels toevoegen zodat je een kleverig deeg bekomt.

*Doe het deeg in een ingevette bakvorm of gebruik bakpapier.

*Bak het bananenbrood voor ongeveer 40 minuten in de oven.

*Laat afkoelen.

Omdat dit bananenbrood geen extra ingrediënten bevat, kan je het combineren met chocopasta, pindakaas, confituur,…. Als je het maar lekker vindt!    

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.