Wat ik meebracht uit Utrecht – Take 3

De andere helft van het zakje pompoenblokjes moest er ook aan geloven. Opnieuw zorgde Ester van www.essiehealthylife.nl voor inspiratie…

Deze foto kennen jullie al 🙂

  Dit keer werd het een pompoenbrood:

Pompoen brood

Natuurlijk volgde ik het recept niet helemaal. Dat zijn jullie intussen van me gewoon, hihi. 

Ik gebruikte geen chiazaadjes want ik hou daar niet zo van. Daarnaast gebruikte in rijstsiroop als zoetmiddel.

Ingrediënten: Voor 4 stukken brood

  • 150 gram havermeel (ik deed havermout in de blender en maalde het tot meel)
  • 200 gram gekookte pompoen
  • 3 eieren
  • bakpoeder
  • 3 eetlepels rijstsiroop (meer mag als je van zoet houdt)
  • 2 eetlepels kaneel 

Bereiding:

*Doe alle droge ingrediënten in een kom.

*Doe de eieren met de amandelmelk, de stukjes pompoen en de rijstsiroop in de blender en mix.

*Doe het pompoenmengsel bij de mix van droge ingrediënten en roer goed door.

*Giet het geheel in een cakeblik en plaats voor 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Het resultaat was een luchtig cakebrood met de smaak van ei en pompoen. Niet heel zoet dus bruikbaar als ontbijt of lunch. 

Ik at het pompoenbrood als lunch. Een keer getoast in de broodrooster met verschillende soorten hummus van Albert Heijn, een andere keer opnieuw uit de broodrooster maar dan met zachte geitenkaas en extra stukjes geroosterde pompoen en knoflook met hazelnootolie. Een aanrader!

Hoe combineer jij het pompoenbrood graag? Let me know!!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.