Wat ik meebracht uit Utrecht – Take 2

Misschien raar maar ik bracht ook een zakje van 400g pompoenstukjes mee van de Albert Heijn in Utrecht. Pumpkin season has arrived. En pompoen is veelzijdiger dan je denkt…

Een zakje pompoenstukjes dus. WTHFCK????!!!

Jaja, dit dus !!!

400g… dat is genoeg voor twee experimenten. Ik ging aan de slag met twee recepten van Ester van www.essiehealthylife.nl

Het eerste recept was er eentje voor fluffy pompoenpannenkoeken: 

Gezonde fluffy pompoenpannenkoekjes

Ik volgde het recept van Ester niet letterlijk op. Ik voegde namelijk ook wat baking soda toe voor extra luchtigheid. Daarnaast gebruikte ik een mix van koekkruiden uit Dille en Kamille ipv zelfgemaakte pumpkin spice. 

Voor 5 grote pancakes:

  • 90 gram volkoren speltbloem of een andere soort bloem
  • 250 gram gekookte pompoen
  • 2 eieren
  • flinke snuf bakpoeder (ongeveer koffielepel)
  • 1 eetlepel pumpkin spice mix of kaneel of een andere mix van koekkruiden
  • een snuf baking suda
  • snufje zout
  • (kokos)olie om in te bakken

Bereiding:

*Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng goed. 

*Doe nu alle ingrediënten samen in de blender en mix tot je een dik pannenkoekendeeg bekomt. Laat het deeg even rusten.

*Verhit kokosolie op een hoog vuur. Bak 5 pannenkoekjes die voldoende dik zijn.

Ik at de pancakes als ontbijt met rode vruchten en vanillekwark. Andere mogelijkheden zijn eindeloos. Wat denk je van een combinatie met hazelnoten en maple syrup?

SMAKELIJK!!! 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.