Wat ik meebracht uit Utrecht – Take 1

Weggooien is zonde: -35%. Dat stond op de verpakking van de zoete aardappelspaghetti die ik meebracht van de AH in Utrecht. Ik, een echte “sweet potatoe lover” kon dit pak niet laten liggen, toch?

Sweet potatoe spaghetti op zijn Indisch. Dat was mijn idee. Ik had ook een zakje Indische wokmix meegebracht met bloemkool, pompoen, groene boontjes (is dat Indisch???) en rode ui. Daarnaast had ik nog proteïne kokoskwark. Aan de slag dus!

Met deze ingrediënten ging ik aan de slag!

Zoete aardappelspaghetti in de wok

Wokmix erbij en extra kokosrasp

Zoete aardappelspread

Ik verhitte kokosolie en bakte daarin een soeplepel mosterdzaad en een soeplepel garam massalakruiden. Daarna gooide ik er de zoete aardappelsliertjes bij en het zakje Indische wokgroenten. Ik kruidde bij met peper en zout. Toen de groenten beetgaar waren, voegde ik er de kokosyoghurt aan toe. Dat had ik beter niet gedaan: de yoghurt splitste. Ik werkte de kom af met een schepje zoete aardappelspread, nog zo’n tof product van Albert Heijn. 

En dit werd het dan! Met extra srirachasaus!

Mijn lunch was lekker maar zag er niet helemaal uit zoals ik had gehoopt. De smaak van mijn creatieve “Indian based” bowl was ok maar de volgende keer zou ik de kokosyoghurt er koud op presenteren. 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.