Wandelen in de fruitbloesemvallei

Even iets niet-culinair. Althans toch niet direct maar indirect misschien wel…. Ergens eind maart had ik in het nieuws beelden gezien van de fruitbloesems in Haspengouw. Daar wilde ik heel graag heen! Het zag er zo mooi uit!

Zaterdag 20 april, 8u45. Ik trommelde Chris uit zijn bed en dirigeerde hem richting het station van Leuven. Griek zijnde werken zijn hersenen niet echt voor 10u00 🙂

We namen de trein van Leuven naar Sint-Truiden om er aan het station een wandeling van 11 km door de fruitbloesemvallei te doen. Aangezien de bloesems maar korte tijd aan de bomen hangen was het “nu of nooit”. 

En het was PRACHTIG! We hadden erg veel geluk met het weer. Het zonnetje scheen en het was weer voor een t-shirt met short. Onderweg zagen we niet alleen de fruitbomen in bloei maar ook een poel met kikkers, een grote stoel in hout naast een andere poel, verschillende picknickbankjes,… De bewegwijzering van de wandelroute was ook erg goed. Daardoor was het aangenaam wandelen zonder steeds op een kaart of GPS te moeten kijken. 

We lunchten op een bankje in de zon en namen ruim de tijd om de wandeling rustig af te werken. Dit jaar is het wellicht al te laat om deze wandeling nog te doen maar houd ze in je achterhoofd voor volgend jaar!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.