Vrijdag visdag

Ik vertelde reeds eerder over mijn poging om hier in huis minstens één keer per week vis op tafel te zetten. Sinds onze reis naar Kroatië lukt dit me vrij goed. Ik kan niet genoeg beklemtonen hoe blij ik ben dat Stijn van vishandel Spiessens me telkens weer goede raad geeft. Spiessens staat elke woensdag op de markt in Kessel-Lo en elke vrijdag in het centrum van Leuven.

Normaal gezien koop ik twee kleinere vissen zodat Chris en ik elk een vis op ons bord hebben. We aten al pieterman, makreel, horsmakreel, steenbolk,… Enkele weken geleden zag ik echter roodbaars liggen: een grote, rode vis. Ik kocht er één met het idee dan aan “food sharing” te doen. Wat nu hip is in foodieland is eigenlijk wat de Grieken, Spanjaarden,… al jaar en dag doen: ze delen hun eten met elkaar en proeven van alles wat in plaats van mooi uit eigen bord te eten.

Een roodbaars van meer dan 1kg dus. Zo zag deze lieverd eruit:

 

Niet bepaald een beauty, hihi.

Ik deed de volledige vis in een ovenschotel en plaatste hem voor 20 minuten in de oven op 200°C. Dit was echter helemaal niet voldoende! De vis was nog rauw vanbinnen en had maar liefst 45 minuten nodig! Helemaal niet erg maar je moet er wel rekening mee houden.

Ik deed ook wortelspaghetti en schijfjes venkel met kruidenzout en olijfolie met sinaasappel op de bakplaat. Tegenwoordig is dat mijn favoriete garnituur. De olijfolie met sinaasappel van Oil & Vinegar is een absolute aanrader!

Smullen geblazen dus weer ten huize Melanie maar wel met aandacht voor de graten!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.