Veggie World 21 en 22 oktober 2017 – A vegan revelation

Ik besloot een tijdje geleden dat weekends niet dienen om alleen thuis te zitten maar om nieuwe dingen te doen en te ontdekken. Bijgevolg kocht ik een toegangsticket voor Veggie World in Brussel in het weekend van 21 oktober. Strak plan 😉

VeggieWorld Brussels

Ik kwam rond het middaguur toe en besloot eerst iets te kiezen voor lunch. Er waren meer mensen met dat idee want aan alle foodstands was het aanschuiven geblazen. Plots ontdekte ik de stand van de Dutch Weed Burger. Ik had al veel gelezen over deze Nederlandse creatie: een hamburger op basis van zeewier:

Home

Ik was heel nieuwsgierig en wilde hem eigenlijk al heel lang eens proeven. Dit was dus een unieke gelegenheid. Ik besloot dan maar aan te schuiven en braaf mijn beurt af te wachten. Voor 7,5 euro was ik bediend. Niet bepaald goedkoop maar beslist de moeite van het wachten waard. Heerlijk en met lekker veeeeeeeeeeeeeeeeeeel saus !!!!

 

Dutch Weed Burger, ow yeah !!!

Na deze heerlijke lunch verkende ik de beurs op mijn dooie gemakje. Ik ging alle kraampjes langs om een goed beeld te krijgen van wat leeft in veganland. Er waren vooral eetstandjes maar ook kraampjes met kleren, juwelen, zeep, cosmetica,…

   

Enkele sfeerbeelden vanop Veggie World

Nu moeten jullie weten dat ik Sofie Senden volg op Youtube. Daar vlogt ze over haar vegan levensstijl. De 21-jarige superwoman blogt ook op www.basimella.be en startte deze zomer een eigen onlineshop met kledij en accessoires (www.zaralima.be). Het was supertof om haar in real life te ontmoeten. De kennismaking was heel hartelijk en we hadden een goed gesprek over haar projecten. Sofie maakte spontaan een foto voor haar Instagramaccount. Wie haar nog niet volgt, moet dit beslist doen vanaf NU!!! Sofie is echt een bron van inspiratie voor elke (beginnende) blogger !

Ik ging ook luisteren naar twee lezingen.

De eerste lezing ging over (top)sport en voeding en werd gegeven door hardloper Matt Frazier. Frazier schreef het boek “No meat athlete”. In zijn lezing gaf hij concreet aan hoe je als vegan sporter zou moeten eten. Hij gaf ook voorbeelden van dagmenu’s. Het kwam erop neer dat een vegan levensstijl als sporter perfect haalbaar is zolang je ervoor zorgt dat je de nodige voedingsstoffen binnenkrijgt en de juiste combinaties maakt.

Ik volgde ook de lezing van diëtiste Silke Desaever. Zij toonde aan dat het perfect mogelijk is om kinderen vegan op te voeden zolang je er maar rekening mee houdt dat bepaalde supplementen noodzakelijk zijn en de juiste voedingskeuzes worden gemaakt. Zo zijn een vitamine D-spray, een omega-3supplement en (eventueel) een ijzersupplement belangrijk.

          

    Matt Frazier en Silke Desaever tijdens hun lezing       

Alvorens de trein naar Leuven te nemen, kocht ik nog een aantal onbekende vleesvervangers om thuis mee te experimenteren, een zak pompoenpitproteïne om plantaardige eiwitshakes en baksels te maken na het lopen en een zak gedroogde kokoschips met zeezoutsmaak.

De beurs was absoluut de moeite!!! Ik proefde en at heel veel lekkere dingen, ik hoorde interessante opvattingen over veganisme en leerde hele vriendelijke, enthousiaste mensen kennen. Het was een zalige namiddag. Volgend jaar kom ik zeker terug.

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.