Vegetarische moussaka met feta

In de kerstvakantie hadden we vaak vrienden over de vloer. Ik vind het dan tof om iets klaar te maken dat aangepast is aan de gasten. Voor Peter, Clothilde en Leonore maakte ik vegetarische moussaka met feta. Een recept van Sofie Dumont.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20170303_02760688

RECEPT. Vegetarische moussaka met aubergine en feta

Easy peasy én mogelijk om op voorhand klaar te maken.

Voor 10 grote porties:

*400g vegetarisch gehakt

*1 ui en 2 teentjes look

*komijnpoeder en chilipoeder

*1 courgette

*2 kleine aubergines

*3 tomaten

*2 middelgrote aardappelen

*1 pakje fetakaas van 200g

*150g plattekaas

*150g Griekse yoghurt

*gedroogde oregano, munt en thijm

*peper en zout

Bereiding:

*Was eerst de aubergines, snijd ze in dikke plakken, leg ze op een schaal en bestrooi ze met veel zout. Bedek ze met keukenpapier en zet er iets zwaars op voor minstens 30 minuten zodat het vocht uit de aubergines gaat.

*Bereid de saus voor: doe de plattekaas, de Griekse yoghurt, de munt, thijm en oregano samen in een kommetje en kruid af met peper en zout.

*Bak de ui met de knoflook aan in wat olijfolie en voeg het gehakt toe. Kruid met komijnpoeder en een beetje chilipoeder.

*Snijd de courgette in kleine blokjes en bak ook even aan in wat olijfolie.

*Was de aardappelen en snijd ze in superfijne plakjes. 

*Snijd ook de tomaten in schijfjes.

*Neem een grote ovenschotel en bouw je moussaka op: doe het gehakt op de bodem, leg er de schijfjes aardappel op, bedek daarna met aubergine, dan met tomaat en tenslotte met de stukjes gebakken courgette. 

*Werk af met de saus en verstrooi er fetakaas over.

dav

Je kan de moussaka in de frigo zetten en afbakken in 45 tot 60 minuten in een oven van 180°C als je gasten zijn gearriveerd.

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.