Vegetarisch eten bij Het Strand

Het Strand, een (niet meer zo) nieuwe vegetarische en vegan hotspot in Leuven. Daar wilde ik al een tijdje heen. Clothilde en ik planden een lunch op een vrijdag in de vakantie.

Ik volg Het Strand op Facebook. Toen ik hun berichtje las na hun vakantie, “Het Strand is terug van de bergen”, bedacht ik dat de zaak nog steeds op mijn verlanglijstje stond. 

Ik ging er heen met Clothilde. Wie het niet weet zijn, moet misschien even zoeken. Je vindt Het Strand boven Cinema ZED op de Vesaliussite. Er is een groot krijtbord met lunchgerechten en een krijtbord met gerechten voor het diner. Want ja, Het Strand is geopende van dinsdag tot en met vrijdag van 11u30 tot 01u30 en op zaterdag en zondag van 17u00 tot 01u30. 

Ik koos voor de Vietnamese Pho en Clothilde ging voor de quiche met gegrilde groenten en geitenkaas. Beide gerechten kwamen in een mooie portie en waren mooi gepresenteerd en vooral lekker op smaak.

 

Vietnamese Pho en quiche met gegrilde groenten en geitenkaas

We dronken er elk een home made ice tea bij. We kregen geen rietje want Het Strand is ecologisch bewust. Een pluspunt, vind ik. En trouwens, wat is er mis met gewoon uit het glas drinken?

Home made ice tea met veel smaak

We betaalden elk ongeveer 13 euro. Heel redelijk. Hier komen we terug. Op de wisselende dinerkaart stonden gerechten die ik graag snel wilde proeven: tikka masala, black bean burger,…

Conclusie: Naar mijn mening is Het Strand een aanwinst voor Leuven. De zaak is ook heel tof ingericht. Bij mooi weer kan je op het terras zitten. 

  

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.