Vegan rijstpap met saffraan

Jack van Oil & Vinegar was op reis geweest naar Zuid-Spanje. Hij bracht een potje saffraan voor me mee! Ik was er superblij mee maar wist eerst niet goed wat ik ermee moest aanvangen.

Saffraan is een kostbare specerij die me doet denken aan paella, risotto, bouillabaise en…rijstpap van bij meme!!!

First experiment: veganised rice pudding 🙂 Want een gewoon recept volgen, is niet zo mijn ding, hihi.

Ingrediënten: Voor 2 porties rijstpap of 1 portie rijstpap en een kleine rijsttaart

*170g dessertrijst (ik kocht een doos van Bosto)

*1l havermelk van Oatly (eigenlijk wordt in het oorspronkelijke recept volle melk gebruikt)

*2 el kokosbloesemsuiker

*1 pipetje vanillearoma

*10 draadjes saffraan

Bereiding:

*Breng de melk aan de kook met het vanillearoma en de saffraandraadjes.

*Voeg de rijst toe als de melk kookt en laat 40 minuten sudderen op een laag vuur. Roer regelmatig om zodat het geheel niet aanbrandt.

*Neem van het vuur af en voeg kokosbloesemsuiker toe naar believen.

VoilĂ , je vegan rijstpap is klaar. Ik at dit als ontbijt met fruit en extra lichtbruine suiker maar je kan het natuurlijk ook als dessert of tussendoortje eten.

Daarna ging ik een stap verder en veranderde ik 2/3 van de rijstpap in een rijsttaart. Niet vegan meer!!!

Bereiding:

*Verwarm de oven voor op  180°C. 

*Meng 2 eieren door de rijstpap en stort het geheel in een kleine bakvorm.

*Plaats ongeveer 45 minuten in de oven.

Tadaaaa: rijstpudding: ideaal krachtvoer voor of na een workout en ook gewoon superlekker en ietwat ouderwets!

TIP AAN MEZELF VOOR DE VOLGENDE KEER: gewone kristalsuiker gebruiken en meer saffraan om een echte gele pudding en taart te bekomen!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.