Vegan pancake party !!!

Ik wilde nog eens “hipsteren @ home” en doopte mijn creatie “vegan pancake party” 🙂

Het plan was om roze en groene pancakes te maken. Ik dook mijn baklade in en selecteerde boekweit- en speltmeel voor groene pancakes met matcha en nam quinoameel en frambozenpoeder voor roze pancakes…

Een duik in de voorraadkast…

Ingrediënten: Voor 8 kleine pancakes van elke soort

Roze pancakes

150g quinoameel

1tl bakpoeder

1tl baking soda

1el appelciderazijn

1el gedroogd frambozenpoeder (ik bracht dit mee uit Zagreb –> Harissa rules !!!)

200ml amandelmelk van Alpro, de ongezoete en ongebrande variant

1el hazelnootolie

Bereiding:

*Meng alle ingrediënten door elkaar en laat het beslag even staan.

*Bak 8 kleine of 6 grotere pancakes.

Mijn bevinding is dat het quinoameel redelijk kleverig is en zich niet goed leent tot het maken van pancakes. Het lukt wel maar je moet echt zorgen dat de pancakes lang genoeg kunnen bakken. Een experiment dat ik niet zal herhalen. De smaak van deze pancakes was wel ok.

Groene pancakes

Ingrediënten:

80g boekweitmeel

40g speltmeel

1tl bakpoeder

1tl baking soda

1el appelciderazijn

150ml amandelmelk van Alpro, de ongezoete en ongebrande variant

1el matchapoeder (verkrijgbaar bij Brown Betty in de Bondgenotenlaan. Ik koos de goedkopere versie om mee te bakken.)

Bereiding:

*Meng alle ingrediënten goed door elkaar in een kom en laat het beslag even staan.

*Bak 6 grotere of 8 kleinere pancakes.  

TIP: Dien de pancakes op in een torentje als ontbijt. Wissel af tussen de groene en de roze pancakes. Doe tussen twee pancakes wat fruit of besmeer met Nutella, honing, confituur, pindakaas,… Je kan natuurlijk ook een stroop gebruiken om over de pancakes te gieten. Feel free to try what you like !!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.