Vegan ovenschotel met zoete aardappel – Tussendoor te eten met de kerstdagen

Lap, een zaterdagdagochtenden met weer veel te veel inspiratie. Ik ging dus maar aan de slag met zoete aardappel, boerenkool, vegan gehakt Turkse stijl, pompoenpuree en edelgistvlokken. Het werd een vegan ovenschotel om op te smullen op donkere winteravonden.

Ingrediënten: Voor 4 porties

*2 grote zoete aardappelen

*500g boerenkool, gewassen, de nerf eruit gesneden en in stukjes gesneden of gescheurd

*200g pompoenpuree (pompoen in blokjes gaar koken en mixen, easy as that !!!)

*een pakje vegan gehakt

*kruiden en edelgistvlokken naar smaak

Bereiding:

*Verwarm de oven voor op 200°C.

*Spoel de zoete aardappelen goed af en snijd ze in plakken van ongeveer 0,5 cm dik.

*Bekleed een ovenschaal met bakpapier en plaats alle ingrediënten op het aanrecht.

*Begin met een laag zoete aardappel en kruid met peper, zout en andere kruiden naar keuze (bv. kurkuma, currypoeder, kaneel,…)

Zoete aardappel in plakken

Gewassen en gesneden boerenkool

Vegan gehakt, Turkse stijl van Wonky

*Leg nu een laag pompoenpuree en dan een laag vegan gehakt. Het gehakt “plakt” dan vast in de puree. Ga verder met een laag boerenkool.

*Maak opnieuw een laag vegan gehakt en een laag boerenkool en eindig met een laag zoete aardappel.

Lekker smodderen bij de opbouw van de ovenschotel 🙂

*Werk af met kruiden, olie en edelgist.

*Plaats gedurende 40 minuten in de oven. Let erop dat de edelgist niet aanbrandt!

Dit gerecht kan in porties worden ingevroren zodat je een gezonde maaltijd hebt op doordeweekse, drukke dagen.

Het smakelijke eindresultaat

SMAKELIJK !!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.