Vegan hoofdgerecht voor winterse dagen

Dit gerecht is helemaal oranje ­čÖé Dat stelde ik vast toen ik het resultaat zag. Eens iets anders. Nieuwsgierig? Let’s go!!!

Geroosterde pompoen, frietjes van zoete aardappel en vegan kaassaus

Ingredi├źnten: Voor de frietjes van zoete aardappel voor 2 personen

*1 grote zoete aardappel

*notenolie naar keuze

*peper, zout, paprikapoeder, kurkuma, kaneel,…

Bereiding:

*Verwarm de oven voor op 200┬░C.

*Spoel de zoete aardappel goed af en snijd in frietjes. Spoel opnieuw goed af.

*Spreid de frietjes uit op een bakplaat.

*Besprenkel met notenolie en doe er kruiden naar wens op.

*Bak gedurende 20 minuten af.

Lekker met mayonnaise of een zelfgemaakte (vegan) dressing.

Ingredi├źnten: Voor de geroosterde pompoen

*1 butternut

*notenolie naar keuze

*honing, agavesiroop, ahornsiroop,…

*kruiden naar keuze: peper, zout, za’atar, kaneel, komijn,…

Bereiding:

*Snijd de butternut in schijven van ongeveer 2 cm dik.

*Besprenkel met notenolie en zoetmiddel.

*Doe er kruiden over.

*Bak gedurende 30 minuten af in een oven van 200┬░C.

Ingredi├źnten: Voor de vegan “kaassaus”

*1 grote aardappel

*2 wortelen

*250g champignons of andere paddestoelen

*2el appelazijn

*5el edelgistvlokken

*peper, zout, paprikapoeder, knoflookpoeder,…

Bereiding:

*Kook de aardappel plat samen met de wortelen.

*Giet af en pureer met de edelgistvlokken, de kruiden en het appelazijn.

*Bak de champignons in een pan en voeg ze toe aan de saus.  

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.