Vegan havermout-wortelmuffins

Worteltaart, wortelcake, wortelhavermout,… Iets met wortel maken, dat wou ik doen! Waarom niet eens vegan bakken met een “flax seed egg”? Nieuwsgierig geworden 🙂 ?

Het is voor deze muffins echt de moeite op zoek te gaan naar biologische wortelen. Ik vind dat vooral tomaten, (zoete) aardappelen en wortelen in de biologische versie veel smaakvoller zijn dan hun “gewone” variant.

Ik kocht mijn wortelen bij “The Food Hub” aan het station in Leuven. Daar kan je groenten en fruit in bulk kopen van woensdag tot zondag. Ik ga er meestal gewoon een zak vol groenten en fruit kopen volgens de inspiratie van het moment. Thuis bedenk ik dan wat ik ermee wil doen. Heerlijk om zo creatief te kunnen zijn met verse ingrediënten die door lokale boeren in het seizoen worden geteeld!

Voor 10 grote vegan wortelmuffins heb je nodig:

*30g kokosbloesemsuiker

*1 rijpe banaan

*75g havermout

*45g volkoren speltmeel

*1el gebroken lijnzaad, geweld in warm water tot een papje

*2 grote geraspte wortelen

*1 el bakpoeder

*1 el ahornsiroop

*een snuf zout

*kaneelpoeder naar wens

Bereiding:

*Verwarm je oven voor op 180°C.

*Weeg de droge ingrediënten af en rasp de wortelen erbij.

*Voeg het “ei” en de ahornsiroop toe.

*Meng goed tot een kleverig prakje.

*Doe het beslag in papieren muffinvormpjes of in een goed ingevette bakvorm voor muffins.

*Bak gedurende 20 minuten in de oven (of langer als de muffins nog kleverig zijn).

Lekker als ontbijt of tussendoortje!!!  

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.