Vegan griesmeelpudding met aardbeien

Toen Chris bij mij introk, bracht hij wat verpakkingen mee uit zijn keukentje in Maastricht. Daar waren twee doosjes Griesmeelpudding Vanille van Dr. Oetker bij. De doosjes staan al superlang in mijn voorraadkast en ik besloot er iets mee te doen…

Griesmeelpap klinkt als iets ouderwets uit “de jaren stillekes” maar wat is er eigenlijk mis met goede, degelijke bommarecepten?

Ik besloot griesmeelpudding te maken met amandelmelk en verse aardbeien. Kwestie van het oorspronkelijke recept wat te pimpen en er toch iets hip van te maken.

Griesmeelpudding Vanille

https://www.oetker.nl/nl-nl/onze-producten/toetjes/griesmeelpudding/griesmeelpudding-vanille.html

Griesmeelpudding is best voedzaam en Chris eet het graag als ontbijt. 

Ingrediënten: Voor 2 porties

40g griesmeel met vanille

80ml amandelmelk van Alpro

2el suiker

verse aardbeien

Bereiding:

*Doe de suiker en het griesmeel samen in een kommetje en meng goed.

*Breng de amandelmelk aan de kook.

*Voeg het griesmeelsuikermengsel toe en laat indikken. Roer goed zodat het mengsel niet aan de pot blijft kleven.

*Doe aardbeien in kommetjes en giet er de pudding over.

TIP: werk de kommetjes af met kinnekessuiker of met nog meer aardbeien of met hagelslag of met stukjes stroopwafel (dit deed ik) of …

 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.