Vegan en homemade sushi met quinoa

Ik blijf wel erg lang in Azië hangen met mijn kooksels 🙂 Dit keer haalde ik inspiratie in Japan: sushi maar dan anders !!!

Op verschillende blogs had ik al gelezen hoe je sushi maakt met quinoa in plaats van die typische witte sushirijst. Ik besloot me hieraan te wagen en de sushi ineens ook vegan te maken.

Ingrediënten: Voor 5 rollen van deze vegan quinoasushi

*120g quinoa, afgekookt volgens de instructies op de verpakking

*een halve avocado, in fijne reepjes gesneden

*1 wortel, in julienne

*1/2 komkommer, in julienne

*rijstazijn (of witte balsamicoazijn)

*geroosterde sesamolie (of een notenolie die je lekker vindt)

*zwarte sesamzaadjes

*sojasaus

*sushigember

*5 norivellen

Bereiding:

*Zorg dat alle ingrediënten klaar liggen en leg een norivel voor je. 

*Doe met een lepel een flinke schep quinoa op het norivel. Spreid de quinoa uit in een fijne laag en laat ongeveer 3cm over op het einde van het vel. Zorg er wel voor dat je de laag quinoa legt tot aan de linker- en rechterrand van het norivel.

*Leg horizontaal en op ongeveer 3cm van de onderste rand van het norivel een laagje ingrediënten. Begin met de avocado en doe dan de rest van de groenten. Strooi ook wat zwarte sesamzaadjes op de quinoa.

*Rol nu het norivel op. De truc, vind ik, is ervoor zorgen dat de groenten dadelijk zijn “ingepakt” in het norivel. Maak de rand van het norivel voorzichtig wat vochtig met je vingers en sluit de rol sushi.

*Doe dit nu ook voor de 4 andere rollen.

*Snijd de sushirollen in schijfjes en dien op met sojasaus, gember en chopsticks. Presenteer er eventueel nog een salade bij met de restjes van de groenten. 

 

Sushi. Zonder en met extra slaatje. De sushi zijn niet allemaal even goed gelukt maar wel erg lekker !!!

SMAKELIJK!!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.