Vegan brownies met rode biet

Voor het kerstfeest bij de salsavrienden stond ik in voor een gezond vegan dessert. Ik wilde zeker al fruitsla maken. Daarvoor gebruikte ik verse ananas, Galiameloen, pompelmoes en mandarijntjes. Ik werkte de fruitsla af met gedroogde munt en de vlierbloesem-appel-limoenazijn van Oil & Vinegar. Fris, kleurrijk en lekker!

Maar daarnaast wilde ik nog een vegan baksel maken. Another reason to experiment in my kitchen 🙂 Het werd een chocoladebrownie met rode biet.

Ik baseerde me voor deze creatie op een recept van de site van Albert Heijn:

https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R1186509/bieten-chocoladebrownies

Ingrediënten: Voor 1 bakblik vol lekkers

*500g voorgekookte rode bietjes

*100g pure chocolade (ik gebruikte chocolade met 72% cacao)

*100g (volkoren) speltmeel

*120ml ahornsiroop (ik gebruikte 40ml agavesiroop)

*2tl bakpoeder

*3el cacaopoeder

*2el gebroken lijnzaad

*5el kraanwater

*75ml olijfolie (ik gebruikte 75ml kokosolie)

Bereiding:

*Aangezien ik enkel vol lijnzaad in huis had, deed ik het in de vijzel en zorgde ik ervoor dat het gebroken lijnzaad werd. Ik voegde het kraanwater toe en liet het lijnzaad ongeveer 5 minuten wellen.

 

*Verwarm de oven voor op 180°C.

*Pureer de rode bietjes.

 

*Smelt de kokosolie op een laag vuur en voeg de chocolade in stukjes toe. Roer goed door.

*Doe de ahornsiroop, de bietenpuree en het lijnzaadmengsel bij de gesmolten chocolade.

*Doe de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder in een grote kom. Voeg er het chocolademengsel bij.

 

*Doe het beslag in een lage bakvorm die je hebt bekleed met bakpapier.

*Bak de brownie gedurende 40 tot 50 minuten in een oven van 180°C.       

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.