Vegan bananenbrood met stukjes dadel

Ik hoor jullie al denken: oh, neen !!! Weeral bananenbrood !!! I know !!! 🙂 Maar ja, als er overrijpe bananen op het aanrecht liggen, moet ik daar iets mee doen en de inspiratie voor dit vegan bananenbrood kwam nu eenmaal eerst…

Veel hoef ik hier niet aan uit te leggen: supersimpel en superlekker. Je kan dit bananenbrood eten als ontbijt, tussendoortje of zelfs als snelle lunch (tijdens een vergadering of klassenraad, misschien?)

Ingrediënten: Voor 1 klein bananenbrood met ongeveer 8 dikke sneden

*2 overrijpe bananen

*12 kleine dadels of 8 medjooldadels

*100g havermout

*1tl bakpoeder

*een snuifje zout

Bereiding:

*Verwarm je oven voor op 200°C.

*Ontpit de dadels en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de bananen in schijfjes.

*Doe alle ingrediënten, behalve de dadelstukjes, in de food processor en meng goed. Je kan ook kiezen voor een grove structuur voor het deeg. Dan kan je alles gewoon in een mengkom of diep bord door elkaar mengen. Voeg eventueel wat water toe als het geheel te droog is.

 

*Spatel de stukjes dadel door het deeg.

*Doe alles in een kleine ovenschaal en bak gedurende ongeveer 45 minuten.

 

Voor … en na….

TIP: Je kan nog stukjes walnoot, pecannoot, chocolade,… toevoegen aan het deeg als je dat wil. Bij mij is het afhankelijk van de inspiratie van het moment.    

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.