Van rainy Leuven naar sunny Antalya

Na twee lange hectische en emotionele dagen op school waren Chris en ik klaar om naar Antalya te vertrekken voor onze lang verwachte vakantie…                                                            

Op het einde van elk schooljaar ben ik volledig uitgeput. Ook dit keer dus. Het is sterker dan mezelf. Ik heb het gevoel dat ik EINDELIJK alles kan loslaten na de rush van de laatste maanden: de Parijsreis, projecten en vergaderingen over internationalisering, leerstof afronden, examens opstellen en verbeteren, GIP-jury, deliberaties,…. Enfin, het leven van een leerkracht 🙂                                                                                                                                              De vlucht was gisteren om 15u20 met Tui Fly vanuit Zaventem. Zonder problemen landden we om 20u00 plaatselijke tijd op Antalya Airport. Bij wijze van shock was het op dat tijdstip nog steeds 38° C terwijl het op zaterdagochtend amper 14°C mét regen was in Leuven!!! We namen de metro naar de Mall of Antalya waar Chris zijn auto had achtergelaten.                                           
De mall was geopend tot 23u00 dus gingen we nog naar de grote Migros supermarkt en aten we iets bij Tawook. Zelfs in een fastfoodzaak wordt niet met eten gelachen. Ik kreeg een bord gevuld met sla en tomaatjes en sneetjes gegrilde en gekruide kip. Welcome to Turkey !!!
Deze nacht was het erg moeilijk om te slapen vanwege de hitte. Het koelt niet af ‘s nachts. We zitten midden in een hittegolf. Gelukkig zijn de Turken daarop voorzien en is er op heel veel plaatsen airco.

 

Ik wil  me de komende 2 maanden verdiepen in de Turkse keuken. Dit kookboek moet dienen als bron van inspiratie.
david dale de avontuurlijke keuken van anatolie ile ilgili görsel sonucu
Voor de roadtrip die we willen maken, ga ik me voorbereiden met de Lonely Planet van Turkije. Genoeg ideeën en projecten dus ! Ik ga zwemmen om wat “af te koelen”.
Tot later !!!

 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.