Van Laodicea naar Afrodias naar Izmir

    

    Grote straat van Laodicea            Het theater van Afrodisias

Op donderdag 3 augustus reden we rond 10u naar Laodicea, op amper 8 km van ons hotel in Pamukkale. Daar hadden we nog uitgebreid kunnen ontbijten voor ons vertrek.

Ooit was Laodicea een welvarende stad die leefde van de handel. Laodicea was gelegen op 2 belangrijke handelsroutes voor zwarte wol, banktransacties en medicijnen. Cicero leefde er een tijdje en grote joodse en orthodox-christelijke gemeenschappen leefden hier samen.

Ik vind dat de site erg mooi gelegen is: boven op een heuvel, in alle rust en stilte. Er zijn ook bijna geen bezoekers dus je hebt echt het gevoel dat je alleen op de wereld bent… Als je de foto’s hieronder bekijkt, krijg je een idee van wat ik precies bedoel.

De uitgestrektheid van de site van Laodicea

    

                                Zuilen in Laodicea

Na dit bezoek reden we naar Afrodisias om er de tempel van Afrodite en de daarbij gelegen stad te bezoeken. De rit nam ongeveer 1u30min in beslag.                                        

De acropolis van Afrodisias ontstond rond 5000 v.C. als prehistorische nederzetting. Vanaf de 6e eeuw v.C. was de tempel een pelgrimsoord en in de 1e eeuw v.C. was de stad erg groot en welvarend dankzij het aanwezige marmer en de voorliefde van de keizers voor deze stad.           In het museum kan je prachtige beelden van keizers en goden bewonderen die op de site werden teruggevonden. De site zelf is indrukwekkend. Het is wel af te raden deze te bezoeken op de middag: de wandeling bij een temperatuur van 40 graden is moordend!!!

                 Zuilen in Afrodisias

 

                        Men at work….hmmmm 😉

  

       Het theater in Afrodisias

We besloten na een korte lunchpauze in het plaatselijke restaurant om door te rijden naar Izmir. Daarover meer in mijn volgende blog over onze roadtrip door West-Anatolië en de Westkust van Turkije….

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.