Al een paar dagen hing er een A4’tje op de deur van het appartementsblok: een uitnodiging voor een namiddagje Turkse thee drinken onder de pergola in de tuin. Alle liefhebbers werden op zondag om 15u30 verwacht.
Hmmm, ik was al nieuwsgierig. Vooral naar het theeritueel en naar de lekkernijen die traditioneel bij de thee worden geserveerd. Zouden er koekjes, taart, baklava,… worden geserveerd? Home made of van de bakker? Ik ging er natuurlijk vanuit dat het niet zou gaan om goedkope koekjes uit een doos….
Ik besloot alvast havermoutkoekjes te maken. Kwestie van te zorgen voor iets gezonds en minder zoet 🙂 Deze koekjes kunnen dienen als tussendoortje. Ze kunnen ook bij het ontbijt gegeten worden.
Hierbij alvast het recept:
Ingrediënten: Voor 20 koekjes van 5cm diameter en 0,5cm dik
*150g havermout
*2 hele rijpe bananen
*2 el honing
*50 pure chocolade
*10 gehakte amandelen
*een beetje bakpoeder
*kaneel voor de liefhebbers
Bereiding:
*Verwarm de oven voor op 180°C.
*Snijd de bananen in kleine stukjes. *Meng de bananenstukjes met de havermout en de honing. Plet goed zodat je een plakkerig deeg bekomt. Voeg 2tl bakpoeder en eventueel wat kaneel toe.
*Verdeel het deeg over twee kommen. Voeg aan de ene kom stukjes pure chocolade toe en aan de andere stukjes amandel.
*Maak koekjes van 5cm diameter en 0,5cm hoog op een bakplaat bekleed met bakpapier.
*Plaats de koekjes gedurende 20 minuten in de oven. Let op dat ze niet verbranden!!!
De “tea party” was best gezellig. Ware het niet dat er sprake was van een Russische invasie en dat Chris en ik noodgedwongen met elkaar converseerden wegens geen kennis van het Russisch 🙂
Hieronder enkele foto’s die de sfeer van de namiddag weergeven:
Russische buren onder de pergola
Baklava, brownie en appelcake op roze bordjes 🙂