Turkije – The final countdown

Op maandag 30 oktober vloog ik voor de allerlaatste keer naar Antalya! Chris komt dichterbij vanaf januari 🙂

Antalya…voor de laatste keer…

Ik stond op om 4u45 om de trein te nemen naar de luchthaven van Zaventem. Mijn hele dag zou uit vliegtuigen en luchthavens bestaan. Ik vloog eerst naar Istanbul Atatürk waar ik 2u30 minuten de tijd had voor de security- en paspoortcontrole. Daarna vloog ik nog een uur naar de luchthaven van Antalya.  Ik arriveerde daar uiteindelijk om 17u45 plaatselijke tijd.

Chris wachtte me op en we gingen eerst iets eten in “Midpoint”, mijn favoriete Europese restaurant in één van de malls. Ik koos voor tomatensoep met linzen en een grote salade met spinazie en mozzarella. Die hebben jullie deze zomer ook zien verschijnen 🙂

Ik ben overwegend blij dat Chris meer bij zal zijn en een meer uitdagende job heeft gevonden. Enkele dingen die ik zal missen…

*DE ZON. Met stip op 1! In Antalya is de zon ALTIJD van de partij. Zelfs in de wintermaanden is het er niet echt koud. Ook nu was het een aantal dagen nog een zeer aangenamen 25 graden. Ideaal om nog even de benen te laten bruinen en een vitamine D-bad te nemen!

De zon dus…en blote benen bij een zwembad in november

*het lekkere eten. De verse producten op de dinsdagmarkt zal ik missen. Vooral de verse vis en calamar.

*het goedkope leven. Waar in België kan je voor 4 euro soep, een drankje en een hoofdgerecht eten? Let me know!!!

*de vriendelijke, gastvrije mensen. Sevget en Tougce nodigden ons uit voor een afscheidsdiner bij hen thuis. Ongelofelijk hoe vriendelijk ook ik daar werd ontvangen. Ik heb deze vrienden van Chris tenslotte maar 2 keer ontmoet vooraf…

Ik heb dus in de herfstvakantie nog eens alle leuke dingen gedaan waar ik in de zomer zoveel plezier aan heb beleefd: wandelen in de zon, yoga, hardlopen, goedkoop lunchen bij Galliote, koken met producten van de markt, onbekende kazen proeven op de markt, documentaires en vlogs kijken in de zetel,…

Antalya, you are in my heart!!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

1 Comment

  1. Het was leuk, maar nu een verdere stap in je leven. Andere en betere vooruitzichten zou ik zeggen. Veel geluk samen! 🤗😘💖

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.