Treat your colleagues – Klassieke wafeltjes

Mijn collega’s op school weten een traktatie altijd heel erg te waarderen. Dat zie je aan de snelheid waarmee het meegebrachte lekkers van de tafels in de leraarskamer verdwijnt 🙂

Vlak voor de kerstvakantie besloot ik nog eens wafeltjes te bakken volgens het supergoede recept van Jeroen Meus. Deze wafeltjes zijn echte bommetjes en niet bepaald “gezond” te noemen maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar ze zijn superlekker en bewaren lang.

Ik baseerde me dus op het recept van Jeroen Meus uit Dagelijkse Kost: https://dagelijksekost.een.be/gerechten/wafeltjes

Ingrediënten: Voor ongeveer 30 kleine wafeltjes

*500g patisseriebloem

*400g boter

*300g suiker

*6 eieren

*1/2 kl bakpoeder

*1 el poeder voor vanillepudding

*een snufje zout

Bereiding:

*Smelt de boter op een laag vuur. Zorg ervoor dat ze niet kleurt.

*Doe de bloem en de suiker samen in een kom.

*Voeg ook het bakpoeder en het puddingpoeder toe.

*Doe nu de eieren één voor één bij het mengsel en mix telkens goed. De massa moet homogeen worden.

*Voeg nu voorzichtig de boter toe en een snufje zout.

*Mix goed.

*Laat het deeg minstens een uur rusten in de frigo. (Dit deed ik niet, ik heb direct gebakken).

*Verhit je wafelijzer en vet het goed in.

*Bak nu de wafeltjes. Laat je wafelijzer altijd lang genoeg dicht!!!

Het eindresultaat 🙂 En of ze snel op waren? Reken maar van wel !!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.