Tokyo Station brengt de Japanse keuken naar Leuven

Een eennzame zaterdag in Leuven… Ik besloot het niet aan mijn hart te laten komen en een restaurantje uit te proberen dat nog op mijn wish list stond: Tokyo Station op de Drie Engelenberg in Leuven, vlakbij de Oude Markt.

http://www.tokyostation.be/

Ik viel er binnen rond 12u30 en het was er stil en rustig. Heerlijk. Net waar ik nood aan had na een drukke werkweek. Ik bestelde dadelijk een verse groene thee. Deze kwam in een mooie pot met bijhorende beker.

Groene thee in een mooi servies

Daarna bestelde ik Ramen Yasai. Ramen is de typisch Japanse noedelsoep die gegeten wordt met stokjes en waarvan de bouillon wordt opgeslurpt 🙂

Bij Tokyo Station kan je opteren voor versies met kip, varkensvlees, rundsvlees, scampi. Er is ook een vegetarische versie die ik dus uitkoos. Ik kreeg een grote kom vol soep, kleurrijke groenten en ei.

Mijn Ramen Yasai

Ik vond de bouillon heel lekker en zeker niet te zout. Dat is wel belangrijk natuurlijk. De groenten waren crunchy en niet platgekookt. Net zoals het hoort.

Een dikke duim voor de vriendelijke bediening. Ik kom hier zeker terug om andere dingen van de menukaart uit te proberen zoals de dim sum en de donburi (een bowl met rijst als basis en allerlei lekkere smaakmakers).

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.