Tijd, inspiratie en een volle koelkast

Als ik tijd heb, krijg ik meestal vanzelf veel inspiratie om iets lekkers klaar te maken bij het openen van een volle koelkast.

Ik had boodschappen gedaan in de Migros Jet om de hoek. Voor 30 euro ofwel dus 120 lira had ik eten voor twee voor een hele week!!!

Ik dook rond 11u00 de koelkast in om een creatieve lunch te maken en het resultaat was een salade van geroosterde groenten met gemarineerde kip en geitenkaas. In het recept hieronder leg ik jullie uit hoe ik de groenten had gekruid en welke marinade ik had gemaakt voor de kip.

Voor de mensen onder ons die gevoelig zijn aan de combinatie van heet weer en rauwe groenten is dit een ideale lunch of een fris diner!

Ingrediënten: Voor 2 personen       

*2 grote kipfilets
*150g fetakaas
*2 grote wortelen
*1 aubergine
*1 courgette 
*4 teentjes look
*1 sinaasappel
*olijfolie
*zout, peper, komijnpoeder, kaneelpoeder, paprikapoeder
*2 el honing

Bereiding:
*Maak eerst de marinade voor de kip. Snijd de kipfilets in stukjes en leg ze in een schaal. Overgiet met olijfolie. Voeg de honing toe, wat zest van sinaasappel en het sap van de sinaasappel. Eventueel kan je er ook enkele partjes sinaasappel bijleggen. Bestrooi het geheel met peper, zout, kaneel, komijn en paprika.
*Meng alles goed door elkaar en plaats gedurende minimum 30 minuten in de koelkast.
*Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
*Snijd de groenten allemaal in frietjes van ongeveer 0,5 cm dik en 3 cm lang. Doe ze in een ovenschaal. Voeg olijfolie toe en kruiden naar smaak. Eventueel kan je ook hier 2el honing over de groenten doen. Meng alles goed door elkaar.
*Plaats de groenten gedurende 25 minuten in de oven. Op het einde kan je ze nog 3 minuten onder de grill zetten.
*De kip kan je 15 minuten in de oven zetten bij de groenten. Ook de kip mag even onder de grill.
*Neem een bord en leg er een dun laagje sla op. Dresseer daarna de groenten en de kip en werk af met de fetakaas.
Lekker met brood, koude pasta, koude aardappelen of…bulgur 😉
 
Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.