Thessaloniki – EINDELIJK naar Griekenland !!!

Jaaaaa !!!! EINDELIJK was het zover! Ik zou naar Thessaloniki gaan met mijn collega Sonia voor een Europees congres over technisch en beroepsonderwijs en de mogelijkheden voor uitwisselingen en stages.

Dinsdag 24 oktober was onze reisdag. We vlogen om 13u45 met Ryanair van Charleroi rechtstreeks naar Thessaloniki. Daar werden we op de luchthaven opgewacht door een taxi die ons naar ons hotel “The Met” bracht in de haven.

Een warm welkom 🙂

We arriveerden rond 18u30 lokale tijd in het hotel, dropten onze spullen en namen het shuttlebusje van 19u00 naar het centrum om iets te eten. We passeerden veel bakkerijen met allerlei mierzoete lekkernijen. Alleen al ernaar kijken was goed om je instant diabetes te bezorgen!

Zoet, zoeter, zoetst!!!

We belandden uiteindelijk in een Griekse taverna in restaurantbuurt Ladadika waar we kozen voor gegrilde octopus met verschillende groentenbereidingen die allemaal op afzonderlijke borden kwamen. Erg leuk om verschillende gerechten te kunnen combineren maar veel afwas voor het personeel! 

De zaak zat goed vol en algauw begrepen we waarom: de octopus was heel lekker gegrild en helemaal niet taai. Ik vind dat octopus vaak te lang wordt gegrild of gebakken waardoor het de textuur krijgt van rubber. Dit was dus nu helemaal niet het geval.

Gegrilde octopus….hmmmm

    

Als bijgerechten hadden we o.a. spinazie en kaasbroodjes.In raar licht trouwens 🙂

Onze eerste kennismaking met Thessaloniki, waar de zon en de zeewind ons verwelkomden, was zeer aangenaam. We waren alvast benieuwd naar het congres en het verloop van de volgende dagen…

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.