Thais koken met Nek én Greg

Jullie weten het intussen wel al: ik ben bevriend geraakt met Nek, de student met Thaise roots de geregeld workshops Thais koken geeft bij Dille en Kamille. Tijdens de herfstvakantie kookten we opnieuw samen. Dit keer nam ik Greg, mijn Hongaarse bijlesjongen mee. Een internationale namiddag.

 Greg kwam van 13u tot 15u naar de bijles. Daarna had ik met Nek afgesproken in de Thaise supermarkt op het Alfons Smetsplein om inkopen te doen. Nek bepaalt steeds wat we zullen koken want hij is de kenner, natuurlijk. Ik wilde graag dat Greg mee kwam om de Thaise keuken te leren kennen.

Nek praatte enthousiast en Greg keek zijn ogen uit. Het resultaat van de kooknamiddag waren twee wokgerechten: één met gele paprika, gedroogde paddenstoelen en zelfgemaakt kippengehakt van kippendijen met bot die Nek zelf uitbeende en één met longbeans en veeeeeel look en (de ontdekking van de herfstvakantie) gepekelde eendeneieren. Daarbij kwam natuurlijk rijst en als toemaatje een gefrituurd Thais omelet. 

 

Geweekte paddenstoelen en zelfgemaakt kippengehakt

 

 

 

 

 

 

Wok nummer 1 met gele paprika, paddenstoelen en kippengehakt.

 

Wok nummer 2 met longbeans, look en gepekeld eendenei

Onze tafel met gefrituurd omelet, rijst en de twee wokgerechten

Ik heb intussen alle ingrediënten thuis en maak geregeld Thais geïnspireerde gerechten met vissaus, oestersaus, ketjap manis, tamarindepasta,… De restjes van de kooknamiddag gooide ik thuis samen in de wok en dit was het resultaat: 

Het was weer supertof en superlekker! Volgende keer nodig ik Nek uit bij mij thuis voor een experimenteel gerechtje uit mijn eigen keuken. Benieuwd wat hij daarvan zal vinden…

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.