Teveel inspiratie –> Marmelade TAKE 2

Omdat er dus al verse vijgen zijn hier in Turkije, omdat ik vijgen zo lekker vind, omdat ik een aanval van creativiteit had, omdat… zomaar !!!

 !!! VERSE VIJGENMARMELADE !!!

De foto bovenaan het artikel is de foto van de site van Libelle Lekker. Ik baseerde me op hun recept voor deze vijgenmarmelade maar deed toch lekker mijn eigen zin 🙂

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/5571/vijgenconfituur

Dit is wat ik deed:

Ingrediënten: Voor 1 kleine pot marmelade

*4 verse vijgen

*1 rijpe blauwe pruim

*Johannesbroodsiroop (kan vervangen worden door dadelsiroop of bruine stroop van Candico)

*2 el vers citroensap

*2 el vers sinaaasappelsap

*Kaneel

Bereiding:

*Snijd de vijgen en de pruim in kleine stukjes. Doe alles in een pan.

*Bak de vijgen en de pruim aan en voeg kaneel, citroensap, sinaasappelsap en siroop toe. Zorg ervoor dat het geheel niet aanbrandt!!!

*Voeg eventueel wat water toe en laat zacht worden op het vuur.

*Doe de marmelade in een pot. Je kan kiezen of je de pot steriliseert om de jam langer luchtdicht te kunnen bewaren. Als je van plan bent ze snel op te eten, hoeft dit niet.

PS: Deze marmelade kan je goed combineren met geitenkaas op een toastje of in je plattekaas of yoghurt doen. Of natuurlijk gewoon met de lepel uit de pot eten 🙂

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.