Teveel inspiratie –> Marmelade TAKE 1

Het weekend in Kekova en Dalyan heeft gezorgd voor meer culinaire inspiratie dan ik aanvankelijk dacht….

In het Kekova Pansiyon kregen we een heerlijk frisse sinaasappelmarmelade bij het ontbijt. Ik was aangenaam verrast door de smaak moet ik zeggen. Normaal gezien associeer ik deze jam met de Britse variant die erg bitter kan zijn maar dit keer was dat niet zo. Ik ging dus op zoek naar een goed recept en kwam uit bij het volgende:

https://www.njam.tv/recepten/marmelade-van-sinaasappelµ

Marmelade van sinaasappels

Hoe ik tewerk ging:

Ingrediënten voor 1 grote bokaal sinaasappelmarmelade:

*4 grote sinaasappels

*2 el citroensap

*2 el water

*200g suiker

Bereiding:

!!! Het duurt ongeveer 2u30min om de marmelade te maken. Het is dus een ideaal recept voor tijdens de vakantie !!!

*Spoel de sinaasappels goed af en doe ze in een kookpan. Laat gedurende 2u borrelen op een zacht vuur. De bedoeling is dat de sinaasappels weken en zacht worden.

                                                      Sinaasappels in de week

*Snijd de volledige sinaasappels in hele kleine reepjes. Verwijder enkel de pitjes.

*Doe de sinaasappelstukjes met het citroensap, water en met de suiker in een kookpan en kook gedurende 20 minuten.

TADAAAA !!! Je marmelade is klaar !!!

PS: Heel lekker op een snee toast, wit of bruin, bij het ontbijt. Ook lekker in yoghurt of plattekaas.

   

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.