Tested and approved : Sticks and Bowls Leuven

Sticks and Bowls in de Naamsestraat: a new kid in town…intussen al 4 maanden. Hoog tijd om dit pokébowlrestaurant uit te testen dus. Het werd een lunchdate met Tinne. Eén van de laatste trouwens. Baby Jules is intussen al 4 maanden oud en Tinne moet terug aan het werk.

  

Een impressie van het interieur bij Sticks and Bowls Leuven

We bekeken het menu. Het was niet moeilijk om er wijs uit te geraken. Je kiest of je een bowl of een wrap (pokéritto) wil. Daarna kies je een basis van sushirijst, quinoa of salade. Tenslotte opteer je voor kip, verse zalm, verse tonijn, scampi, witte vis of tempeh en bijhorende groenten en andere tasty toppings.

Je bestelt aan de toog vooraan in de zaak waar ook de bowls en pokéritto’s worden gemaakt. De bestelling wordt aan tafel gebracht en je betaalt als je vertrekt.

Ik koos voor een bowl met salade en tempeh, Tinne ging voor een bowl met salade en tonijn. De porties waren correct: een deftige portie maar toch niet té veel. Alle ingrediënten pasten goed samen, zowel qua smaak als qua kleur (het oog wil ook wat, nietwaar?). Bovendien smaakte alles supervers!

Ik wil ook nog zeggen dat de tempeh zeer smaakvol was. Het is niet eenvoudig om deze sojakoek smaakvol te marineren maar bij Sticks and Bowls zijn ze daar keihard in geslaagd.

Bij de bowls kwam ook zelfgemaakte ponzu, een dressing van sojasaus met gember, limoensap,… en geroosterde ajuintjes.

Voor 9,5 euro per pokéritto en 12,5 euro per bowl (meerprijs voor tonijn en scampi) ben je hier goed bediend.

Je kan je maaltijd vervolledigen met een side dish. Ik koos voor de misosoep die kwam met sojascheuten en champignons. De miso was zeer smaakvol en vooral ook niet te zout.

De Very Veggie bowl met misosoep. Hmmmmm !!!

Close-up van mijn kleurrijke bowl met tempeh

Er zijn ook, ietwat prijzige, drankjes te verkrijgen. Zo is er keuze tussen homemade icetea, homemade lemonade, matcha juice en matcha latte. Ik probeerde deze fancy drankjes (nog) niet uit maar dat komt nog wel 🙂

Nog even vermelden dat Tinne en ik van de supervriendelijke Michiel elk een kokoswater aangeboden kregen. Goedlachs en enthousiast personeel is een extra reden om hier veel terug te komen !!!

Check het menu voor alle mogelijkheden en ga zeker langs! Sticks and Bowls doet ook aan take away trouwens 🙂

Home

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.