Tahin en kikkererwten op 3 verschillende manieren

Het is zo dat ik heel erg “into” tahin en kikkererwten ben de laatste tijd. Als semi-vegan geven deze voedingswaren veel energie en eitwitten.

Ik maakte reeds verschillende keren zelf hummus die vaak wel lekker smaakte maar te vast was van structuur. Ik sprak met de eigenares van foodbar Yalla Yalla in Hal 5 en zij gaf me de tip om vooral veel tahin te gebruiken.

Omdat hummus van gedroogde kikkererwten zoveel lekkerder is dan hummus van kikkererwten uit blik legde ik kikkererwten in de week voor een nachtje. Daarna kookte ik ze voor 40 minuten.

Ik besloot 3 verschillende recepten te maken met mijn voorraadje kikkererwten.

Ten eerste…

Oven aan en kikkererwten roosteren op een bakplaat met zout, peper, gerookt paprikapoeder en een beetje maple syrup. Altijd lekker in een salade en mét een crunchy effect!

Ten tweede…

Gekookte kikkererwten in de blender met 4 el tahin, 4 el warm water, het sap van een halve citroen en een gulle hoeveelheid zout, peper en komijnpoeder. Blender laten draaien, proeven, blender laten draaien, proeven,… totdat het gewenste, smeuïge resultaat bereikt is.

TIP : doe de hummus in een kommetje en meng er wat van de geroosterde kikkererwten door. Heeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijik !!!

Ten derde…

Een receptje zonder kikkererwten maar met veel tahin: homemade choco.

Doe hiervoor 6 el tahin in de blender met 6 ontpitte dadels (die van The Food Hub zijn superlekker en reeds ontpit) en 2 el ongezoet cacaopoeder. Laat de blender draaien en stop hem af en toe om de pasta naar beneden te duwen. Blend verder tot je een pasta bekomt met nog wat stukjes dadel.

Wie kan deze 3 gerechtjes weerstaan?

   

Drie op een rij !!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.