Sweet escape to the Netherlands – Tilburg Dag 2

Op zondag stond ik om 7u00 naast mijn bed. Best wel laat voor een ochtendmens als ik. Gelukkig kon ik vanaf 7u30 al aanschuiven aan het ontbijtbuffet in hostel Roots.

Ik had een interessant gesprek met de Argentijnse Martina die bij Roots werkte als masterstudent in Human Rights. Na een boterhammetje met pindakaas, hoe Hollands!!!, ging ik naar een geleide meditatie bij het Yogacentrum. 

Deze les duurde ongeveer een uur. Het is best wel confronterend te beseffen hoe actief ik in het gewone leven ben. Een uur onbeweeglijk zitten en enkel focussen op ademhaling is een moeilijke oefening… 

Na de meditatie wandelde ik naar de tweede locatie van het Yogacentrum voor een les Hot Yoga. Dit is yoga in een ruimte van 40°C. Natuurlijk is de les aangepast aan deze temperatuur en is het yang gedeelte zelfs al tamelijk rustig. Het tweede gedeelte van de les is het yingedeelte met enkele rustige houdingen die je langer vasthoudt. Het was voor mij een hele ervaring én ik heb superhard gezweet!!!

Na de les bleef ik wat hangen bij Ingrid en Erik-Jan. We spraken over de verschillen tussen Nederlanders en Belgen. 

Ik ging nog lunchen bij Mr Morris rond 13u30. Hipsterend dronk ik een vers sapje met rode biet, gember, wortel en selder en at ik een ander bowl met kip, ei, avocado, zaden en pitten en een heerlijke dressing van groene pesto. 

Na een obligatoir bezoekje aan Albert Heijn voor zaken die ik niet ken, nam ik 4 (!!!) treinen terug naar Leuven. Ik had een uur vertraging wegens een aanrijding en arriveerde rond 18u30 pas terug in Leuven.

Het is heel fijn om een nieuwe stad te ontdekken en rustig rond te kijken. Tegelijkertijd mis ik Chris dan mogelijks nog meer dan gewoonlijk. Ik wil alle nieuwe indrukken en ervaringen delen en Skype is geen vervanger van een fysiek aanwezig persoon.

Tilburg is een hele fijne, ordelijke, rustige stad die heel wat te bieden heeft. Wie graag een ontspannen weekendje weg wil, moet beslist in Tilburg zijn!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.