Sweet escape to the Netherlands – Tilburg Dag 1

Ik was het gedraai in mijn eigen appartement en in Leuven zo beu!!! 2 maanden alleen thuis zijn is NIET.LEUK. Wat doe ik dan? Een sweet escape naar Nederland !!!

Het was niet de eerste keer dat ik een weekendje Nederland plande op mezelf. Ik volg verschillende blogs en vlogs van Nederlandse dames en zie dan allerlei leuke winkeltjes, koffiebars en restaurantjes die ik wil uitproberen. Dit keer besloot ik naar Tilburg te gaan, een middelgrote stad in de provincie Brabant op amper 2u met de trein. 

Op zaterdag 23 maart nam ik de trein naar Tilburg. Ik boekte een bed op een gemengde slaapzaal bij Hostel Roots in de Stationsstraat. Ik dopte daar eerst mijn rugzak en ging toen op verkenning. 

Mijn eerste lunch was bij “Lunchcafé Nieuwland”, mijn aangeraden door Anne De Graaf van www.annetravelfoodie.com. Ik nam er plaats aan een gezellige “table commun” en nam het interieur met hout, groen en zwart in me op.

Ik bestelde de Nieuwland bowl en een verse gemberthee. Mijn lunch was erg lekker. Ik hield van de combinatie van rode bietenhummus en feta en het brood met olijfolie was top.

 

Tilburg heeft veel mooie, ruime winkelstraten. Op zaterdag is er ook een grote markt met bloemen, kleren, groenten en fruit, vis, stroopwafels,… Markten geven me een instant vakantiegevoel 🙂

Ik wandelde daarna richting Spoorzone. Dit is een wijk in Tilburg aan de oude spoorweg. De loodsen worden er gebruikt als museum, restaurant, Vincent’s tekenlokaal,…

Onderweg passeerde ik langs Friandies, een chocoladewinkel met superinventieve bonbons. De zaak deed me denken aan Bitterzoet en Zuut hier in Leuven.

Ik dronk een cappuccino met havermelk in Spoor 013, een oude wagon die nu dienst doet als koffiebar. Hoe origineel is dat? Tijdens mijn bezoekje aan Spoor 013 kwam een dame met een gitaar zingen om de opening van de Boekenweek aan te kondigen. 

Ik besloot te gaan eten bij De Groene Chef in Bank 013 alvorens naar de film “On the basis of sexe” te gaan bij Cinecittà. Bank 013 is een mooie hal waar 4 verschillende food concepten en een algemene bar zijn. Je kan zelf kiezen waar je bestelt. Op aanraden van Anne De Graaf (alweer) at ik bij De Groene Chef. Ik ging voor de burger. Het was even zoeken hoe ik die kanjer elegant kon eten maar uiteindelijk ging ik voor het gesmodder. Er was toch niemand die me kende, hihi. 

 

De film was erg mooi. Ik babbelde met de mensen rond mij in de filmzaal. Zo ben ik wel: altijd in voor een babbel. In Nederland vormt dat nooit een probleem…

Ik arriveerde rond 21u30 terug in de hostel waar ik mijn bed opmaakte en heel erg goed sliep !!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.