Sushibowl @ home !!!

Een sushibowl…dat klinkt fancy! Je zou het ook een “kom met restjes” kunnen noemen. Ach, in foodieland moeten de namen van de gerechten hip zijn, toch?

Ingrediënten: Voor 1 volle bowl

*125g verse zalmfilet

*een handvol edamamebonen in de peul

*een halve aubergine, in stukjes gesneden

*100g bruine rijst (of een rijstsoort naar keuze)

*1 norivel

*een halve avocado

*groenten naar keuze: rauwe champignons, komkommer, kerstomaatjes, geraspte knolselder, geraspte wortel,…

Bereiding:

*Snijd de zalm in dunne schijfjes. Doe er wat zwarte sesamzaadjes op.

*Snijd de halve aubergine in blokjes en laat marineren in 2el sojasaus en 2el honing met grof zeezout en peper.

*Stoom de edamame gaar en doe er grof zeezout en chilivlokken over. 

*Kook de rijst gaar.

*Bouw nu je bowl op: begin met de rijst als bodem en schik de andere ingrediënten esthetisch verantwoord op de rijst. Werk af met het norivel dat je in repen scheurt.

Dit was het resultaat !!!

Presenteer deze smakelijke bowl met sojasaus en gember en eventueel sriracha. Vergeet je chopsticks niet!!!

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.