Summer holiday – Zagreb – Dag 2

Donderdag 2 augustus. Onze tweede dag in Zagreb. We hadden al door dat de stad, met zijn 600.000 inwoners, geen metropool was. Zagreb is een stad die je in twee tot drie dagen volledig kan bezoeken zonder daarbij veel te missen. Ons plan was vooral de sfeer op te snuiven: niets “moet”. 

Na een rustige start wandelden we eerst naar de nabijgelegen botanische tuin. Net als in Leuven is de botanische tuin een oase van rust midden in de stad. We zagen er vooral prachtige bomen en een vegetatie die je in België niet kan terugvinden. Daarna ging de wandeling naar de kathedraal midden in de stad, naar de markt op het Dulacplein en naar winkelstraat Ilica. 

 

De botanische tuin vlakbij ons hotel

  

Enkele impressies van Zagreb…

We dronken een koffie bij Johan Franck, een zaak die vernoemd is naar een belangrijke koffiebrander. Hij heeft trouwens zijn eigen merk thee en koffie: Franck. We aten een broodje op een bankje en keerden rond 14u00 naar het hotel terug voor een siësta.

Als je met een Griekse man samenleeft, bestaat de dag uit twee delen: het eerste gedeelte van 10u00 tot 14u00 en het tweede ongeveer 16u30 tot laat in de avond/nacht. Voor een ochtendmens als ik vraagt dat soms wel enig aanpassingsvermogen 🙂

‘s Avonds gingen we naar het hoger gelegen gedeelte van de stad. We zagen er verschillende kunstgalerijen en mooie winkeltjes. We passeerden ook de St.-Markkerk en bezochten het “Museum of Broken Relationships”. In dit kleine museum zijn objecten geplaatst die mensen doen terugdenken aan een stukgelopen relatie. Het verhaal over de relatie of de reden waarom het object aan de relatie doet denken staat er telkens bij. Je moet dus de tijd nemen om de verhalen te lezen. Het museum staat vermeld in de Lonely Planet en op verschillende websites. Het is, denk ik, uniek in zijn soort en tof om te bezoeken. Of het echt een “must” is, daar twijfel ik nog over. 

Chris probeert een Venitiaans masker in één van de leuke winkeltjes

 

De St.-Markkerk met zijn gekleurde dak en een panoramisch zicht op de stad vanaf het hoger gelegen gedeelte.

We aten in een restaurant dat getipt staat in de Lonely Planet: Mundoaka, een plek met streetfood die in de Michelingids wordt vermeld. We aten lekker maar niet echt uitzonderlijk goed. Eerlijk gezegd kan ik zelf beter koken 😉 Opnieuw sloten we de avond af met een ijsje. Dit keer gingen we bij Vincek, naar het schijnt een gerenommeerde ijszaak. Er was enorm veel keuze en ik vond het ijs ook erg lekker. We zouden hier moeten terugkomen om meerdere smaken te testen. 

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.