Summer holiday – Zagreb – Dag 1

Op woensdag 1 augustus vlogen Chris en ik met Brussels Airlines naar Zagreb. EINDELIJK konden we onze roadtrip in Kroatië doen! We startten met een citytrip in Zagreb. 

Na een vlucht van ongeveer 1u30min arriveerden we op de luchthaven van Zagreb. We haalden er onze huurauto af, een witte Volkswagen Up. De luchthaven van Zagreb ligt amper 17km van het centrum van de stad dus we stonden al snel aan Hotel Garden, vlakbij de Botanische tuin. Rond 18u00 wandelden we de stad in, nieuwsgierig naar deze nieuwe omgeving.

Onze kamer in Hotel Garden, Zagreb

We belandden onder andere in de “horseshoe”, een geheel van 7 groene parkjes in het midden van het centrum. In één ervan vonden openluchtconcerten plaats en kon je iets eten of drinken. Heel zomers en echt vakantieachtig.

 

Eén van de groene parken in het centrum van Zagreb

We aten bij Znro Bistro, een vegan restaurantje met een terras onder een weelderig groeiende klimop. Ik ging voor de gefrituurde seitankroketten en Chris koos een Ceasarsalade met tofu. Daarbij probeerde ik berkenwater uit, weer een hype en eens iets anders. Ik vond de maaltijd erg smaakvol en deed alvast nieuwe inspiratie op voor thuis. 

 

Vegan bistro Zrno, waar alle producten van het nabij gelegen dorpje Zrno komen

 

Seitankroketten en Ceasarsalade met tofu

Ijs in alle kleuren en smaken!!!

We aten een ijsje in één van de vele ijszaken die de stad rijk is op de terugweg naar het hotel. Ik was al helemaal in de sfeer van de stad. Zagreb doet erg Italiaans aan: de huizen zijn geel, oranje, beige of wit geverfd en er is weinig tot geen hoogbouw in het centrum van Zagreb. De stad is rustig en erg groen. Er liep geen hele horde toeristen rond en dat creëert, vind ik, een gevoel van rust…

Melanie
Ik ben Melanie Huyghe, een dynamische 33-jarige leerkracht Frans. Naast mijn passie voor talen ben ik ook veel bezig met creatief en gezond koken, yoga, hardlopen, dansen, lezen en de wereld ontdekken samen met mijn Griekse man Christos. Op mijn blog wil ik mijn creatieve ei kwijt en mijn altijd overactieve hersenen rust geven door neer te schrijven wat ik denk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.